Pages

perjantai 18. huhtikuuta 2014

Kirjoneulonnan hyvät ja huonot puolet eli ikuisuusprojektit vol 2

Hienoa! Nyt on Romantikkokin viimein oppinut neulomaan lapasia, eli mitä tekee hän. Valitsee tietenkin toisen helposti ja nopeasti valmistuvan projektin joka ei aiheuta pysyviä traumoja. Juu ei!


Creeper 2

Päätin tehdä kirjoneulonnalla Minecraft aiheiset lapaset. Lapaset tulivat lahjaksi ihmiselle joka on tuohon peliin täysin ihastunut. Juu, ovat pahan näköiset ja kestivät iäisyyden tehdä. Ja juu, myönnän eivät ehtineet käyttöön sillä talvi oli leuto, hanskat ovat hieman pienet ja tekeminen kesti. Mutta siis mitä kaikkea opinkaan kirjoneulonnasta.

1. Ensimmäiseen työhön ei kannata valita kaksinkertaista lankaa. Kaksi lankakerää aiheuttaa jo harmaita hiuksia, saati sitten kolme...
2. Lankoja valitessa kannattaa pitää jäitä hatussa. Ei mitään hyötyä metsästää montaa kerää ihmelankaa värivaihteluilla, jos lopullisessa työssä värit tuskin näkyvät.
3. Silmukoita kannattaa valita löyhälläkin käsialalla riittävästi, vaikka kuinka näyttäisi että työstä tulee massiivinen, kyllä silmukoille paikka löytyy.
4. Langoiksi ei missään nimessä kannata ottaa helposti solmuun meneviä ja nuhjaantuvia. Työ näyttää muuten uutenakin vuosia käytetyltä.
5. Kirjaa kerrosten lukumäärä ylös, ja opettele tekemään peukalo. Samankokoiset lapaset (ja miksei sukatkin) olisivat kiva...

Mutta muuten työtä oli mielekästä ja virkistävää tehdä. Liukuvärjätystä tulee kivat lapaset ja kaksinkertainen lanka tekee lämmintä.... Ehkä jos juhannuksena aloitan, saan jouluksi (2016) valmista.

Creeper 1