Pages

torstai 3. tammikuuta 2013

Gingerbread FAIL

Tämä juttu oikeastaan piti kirjoittaa jo viimevuoden puolella, mutta ehkä sopii teemaan kirjoittaa näin myöhässä. Koneeni laturi päätti syödä itsensä sisältäpäin, ja sulattaa itsensä joten koneeni oli välipäivät ja vuodenvaihteen pois käytöstä. Tarkoitukseni on kirjoittaa ohjeita ensi vuotta varten kadonneesta käsityön ja taiteiden osa-alueesta nimittäin piparkakkutalon tekemisestä.

10 tapaa jättää piparkakku-ukot taivasalle jouluksi


1. Osta taikina pakkaseen jo marraskuun lopulla, paista osat viikkoa ennen joulua, vaivaudu rakentamaan piparkakkutalo vasta tapaninpäivänä.
2. Unohda, että piparkakkutalon muotit eivät ole mittasuhteissa ja, että seinät ja katto ovat eriparia.
3.Jätä osat paistamisen jälkeen pöydälle jäähtymään ja kuivettumaan. Suositeltavaa jättää kohtaan jossa alttiina satunnaisille iskulle ja murentumiselle.
4.  Leikkaa ja tasaa osat vasta kun osat ovat jäähtyneet päiväkausia.
5. Unohda minne olet varastoinut kuorrutemateriaalin ja talonkoristeet.
6. Polta kokoamiseen tarkoitettu sokerimassa perusteellisesti pohjaan.
7. Koristele talo vasta kokoamisen jälkeen, jolloin mikään koriste ei pysy seinässä.
8. Sotke vapaasti kaikkea ympäristössä.
9. Kuvaa piparkakkutalo mahdollisimman huonossa valaistuksessa.
10. Jätä piparkakkutalo kissojen nakerrettavaksi, siivoa oksennukset.

Ja viimeisenä, ekstrana. Tee sama uudestaan vuoden päästä ;)

Hyvää alkanutta vuotta 2013 kaikille!