Pages

sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Sinä muistatko sen mökkitien

Pitkästä aikaa ihanaa istua blogia kirjoittamassa tietokoneen ääressä. Starbucksin mochat naamassa (tuplaespresso on muuten suurta rakkautta, etenkin huonoina aamuina) ja Ben & Jerryn cookie doughit navassa. Oikein amerikkalaishenkistä syöpöttelyä, tiedän... mutta niin ihanaa!

Olen ollut poissa koneelta ja koruiluhommista paristakin syystä. Ensinnäkin olen yrittänyt askel kerrallaan palata kunnianarvoisaan kaason hommaan. Olen yrittänyt suoristaa selkäni ja yliliikkuvat sormeni, ja olla parhaani mukana morsiamen apuna ja tukena. Löysin kirpputorilta loistavan kirjan, josta on ollut uskomaton apu.

Toinen syy osittaiseen koneettomuuteen oli kotipitäjillä ja harakkain suvun luona käynti. Rakas harakkaveljeni (ei kyllä kiiltävän perään, mutta menkööt termi) toi koiransa näytille. Minulle koira toimii edelleen nimellä Possu. Veljen sanoin koira syö "kaikkea mikä maistuu hyvälle, kaikkea mikä voisi maistua hyvälle, kaikkea mikä ei maistu millekkään mutta voisi kuitenkin mennä suussa sekä kaikkea mikä ei maistu hyvälle, mutta voisi vielä joskus maistua hyvälle." Varpaat tuli nuoltua useaan otteeseen. Omasta makukategoriastani en ollut varma. Koira myös nuolaisi hyväntahtoisesti ohimennen marsua. Marsunkaan makukategoriasta ei tullut selvyyttä. Laitoin mokkulani Possulta turvaan ja sinne kotiinhan se jäi....

Kuvassa polku jota pitkin olen taivaltanut isovanhempien nojatuoliin käpertymään, juomaan kuumaa hunajavettä kipeänä ja terveenäkin ja kuuntelemaan tarinoita muinaisen Neuvostoliiton johtajista. (Jopa siinä määrin, että uusimmalla käynnillä hiusten raidat vaihtuivat aikalailla blondaukseksi, kun ei malttanut mennä väriainetta pois huuhtelemaan).

Korujakin on valmistunut. Minä katselin televisiosta Euroviisuja ja näin Suomen kappaleen. Ennakkoasenteestani huolimatta kappaleessa vetosi jokin, ehkä se lapsenomainen usko uuteen maailmaan. Ja ne tausta-animaation värit! (hiekka-esitys oli myös hyvä). Näihin väreihin ihastuneena ja näitä värejä toistaen syntyi koru Paradise butterfly. Kivien nimiä en koskaan muista... värjätty magnesiitti, ja lasi....korumetalli?
Paradise butterfly

Ja tietenkin lisäksi vielä koru johon en ole ollut ihan tyytyväinen, mutta menkööt. Onyks siruja, mv-helmiä sekä lasiriipus. Ja tuurini mukaan hyvästä korusta huono kuva ja päinvastoin. Mustakeltaista surinaa Bee my heart.
Bee my heart